‘het alledaagse’

11 januari t/m 24 februari 2018

Een stoel, een kopje, een vaas, een vlieg. We zien het bijna elke dag, maar vergeten vaak de schoonheid ervan. In deze tentoonstelling wordt de schoonheid van het alledaagse zichtbaar. Geke Prins, Katarzyna van den Broek en Agnieska Sejfryd exposeren met schilderijen en keramiek.

Geke Prins
Geke’s keramisch abstracte werk is meestal opgebouwd uit plakken klei. Deze worden na het bakken op ca 1000 oC in de zaagseloven geplaatst. Dit laatste geeft bijzondere resultaten. Haar nieuwe serie werk laat dat duidelijk zien.

Katarzyna van den Broek
Katarzyna studeerde aan de academie voor Beeldende Kunsten te Poznan, Polen. “Spullen” roepen herinneringen op en vertellen hun verhaal. Zelf zegt ze over haar werk: “Ik ben nooit bewust op zoek naar beelden, de beelden vinden mij.”

Agnieszka Sejfryd


Agnieszka, (binnenhuisarchitect, pedagoge, schilderes). Schilderen is haar passie waar zij elke vrije minuut aan besteed. Het unieke van de natuur is haar inspiratie: de mechanismen, de constructies, de kleuren en vormen. Zij is gefascineerd door beweging en licht.

Het werk dat zij exposeert zijn het resultaat van haar observatie van en bew

ondering voor insecten, in het bijzonder hun dans, hun broosheid. Zij probeert hun moment vast te leggen, het kleurrijke moment van hun bestaan. Beweging en geluid, vaak herhaald komen samen in een vorm.