VERLANGEN

Zes beeldend kunstenaars uit Nederland, Duitsland en Rusland exposeren in de Smederij, met als thema: VERLANGEN

Tineke Koedam heeft al eerder in de Smederij geëxposeerd. Zij heeft vele internationale contacten en kwam met het idee om een internationale expositie te organiseren.

In opdracht van de burgemeester van de stad Papenburg in Duitsland was in 2016 een oproep in de krant geplaatst. In deze oproep werd gevraagd naar kunstenaars die in of om Papenburg wonen en die als emigrant of als vluchte­ling naar Duitsland waren gekomen.

Hierdoor is een groep kunstenaars ontstaan met tien verschillende nationali­teiten, die langere tijd met elkaar hebben samen gewerkt. Het thema waaraan deze groep heeft gewerkt was, ”Sehnsucht neue Heimat”. Dit project is afge­sloten met twee exposities. Hieruit zijn meerdere nieuwe samenwerkingen ontstaan.

Een gedeelte van deze groep exposeert nu samen in de Smederij, aangevuld met werk van Wil Reinds. De opening vond plaats op vrijdag 10 januari.

De exposanten zijn:

Alexej Janzen, (schilderen), Olga Berg (schilderen), Willemien Slöetjes (mixed media, schilderen), Johan Koedam (hout bewer­king), Tineke Koedam (mixed media, schilderen), Wil Reinds (textiel

Expositieperiode: 10 januari t/m 22 februari 2020