Zondag 6 oktober 13.30 – 16.00 uur
demonstratiemiddag Kantklossen

SEPTEMBER – TEXTIELMAAND

VAN ALLE KANTEN, met werk van het kunstenaarscollectief EXPERIKANT
De jaarlijkse textieltentoonstelling wordt dit jaar ingevuld met de tentoonstelling Van alle kanten, verzorgd door kunstenaarscollectief EXPERIKANT. Deze groep bestaat uit 8 enthousiaste leden, Truus Buijs, Nel Butter, Frederike Drop, Mimi Libregts, Rinie Verhaegh, Hetty de Vries, Ineke de Vries en Bets van Zeijl.
De leden van EXPERIKANT hebben allen een lange staat van dienst binnen de kantwereld. De meesten geven ook les in de techniek en in de vormgeving van modern kantklossen.
Zij nemen deel aan exposities in binnen- en buitenland, zowel in groepsverband als individueel.
Het is een uitdaging om het oude ambacht te ‘vertalen’ naar deze tijd, waarbij de techniek in dienst staat van de vormgeving.
De kunstenaars gebruiken allerlei materialen. Uiteraard garens, maar ook metaaldraad, papier, keramiek, steen en hout maken soms onderdeel uit van de kunstwerken.
De werken hebben ieder een eigen karakter en het is verrassend om te zien hoeveel mogelijkheden er zijn om ideeën en thema’s uit te werken.
Voor deze expositie hebben de leden van EXPERIKANT gekozen voor werk dat nog niet of slechts een enkele keer is geëxposeerd.
Van de onlangs overleden Mariet Visser, die jarenlang een zeer gewaardeerd lid van EXPERIKANT was, zal ook werk geëxposeerd worden.

Expositieperiode: 7 september  t/m 19 oktober 2019