MICRO – MACRO

Drie exposanten werkend vanuit heel verschillende materialen en technieken. Maar allen laten zij zich inspireren door de natuur. De een in het grote, de ander in het kleine. De een fotografeert, de anderen werken met hout of keramiek. Kortom een expositie die de schoonheid om ons heen laat zien, verbeeld in foto’s, houtsnijwerk en keramiek.

De exposanten zijn:

Kim Meijer – fotografie
Kim Meijer is bioloog van oorsprong en fotografeert al van jongs af aan. De afgelopen jaren is zijn interesse in de natuurfotografie steeds verder ontwikkeld, waarbij zijn focus voornamelijk ligt op macrofotografie. De diversiteit van de macrowereld is enorm, en gevuld met mini-fotomodellen in alle vormen en kleuren. Met behulp van macrofotografie probeert hij de schoonheid van het kleine en alledaagse om ons heen weer te geven. Kim exposeert regelmatig en geeft sinds 2019 cursussen in macrofotografie. 

Marion de Munnik – keramiek
Marion laat zich inspireren door de structuren van op kweek gezette bacteriën. Daarnaast is zij ook geïnteresseerd in het werk van Karl Blossfeldt en Ernst Haeckel. Zij gebruikt eigen foto’s van de tuin en microscopische beelden, zoals mosjes, schimmels en plantmateriaal.
Na het verzamelen van al dit beeldmateriaal zet Marion deze beelden om in keramische transfers. Je zou kunnen zeggen dat Marion plakplaatjes maakt met keramisch glazuur.
Met deze transfers decoreert Marion haar keramische accubakken, potten en schalen. 

Ibo Heeres – houtsnede
Ibo is geboeid door alles wat groeit en bloeit  boeiend,
De groeiperiode en de daarbij horende veranderingen van de natuur in zeer korte tijd is fascinerend en is te vergelijken met die van de mens. Groei en verval van de natuur zijn dan ook Ibo’s inspiratiebron. Dit brengt hij tot uitdrukking in zijn realistisch houtsnijwerk. Hij gebruikt daarbij inlandse houtsoorten als: linde, populier, noten, kastanje, maar ook taxus en goudenregen die prachtige kleuren hebben en hard en taai zijn.
Ibo kleurt zijn houtsnijwerk nagenoeg niet. Hij zoekt de juiste soort hout passend bij het onderwerp.