10 maart t/m 15 april 2016
‘DE NIEUWELINGEN’

Een tentoonstelling van drie studenten van Academie voor Beeldende Kunsten Minerva. Lilian Anneloes, Zjuul Wiersma en Han Elzinga presenteren hun eigen werk. Kenmerkend voor het werk van alle drie de studenten is het experiment. Ieder is op zoek naar zijn eigen stijl, Lilian vanuit concept, Han vanuit het verhaal en Zjuul vanuit beeld.

Han Elzinga

Han (1992) is derdejaars student aan de Minerva, richting illustratie en animatie.
Er zijn maar een klein aantal dingen echt zeker en we denken vaak erg weinig aan deze zekere dingen. Soms omdat ze of duidelijk zijn of soms omdat ze beangstigend zijn.
Eén van deze zekere dingen is het feit dat je uiteindelijk zal sterven.
Hoe gaan we om met angsten in ons leven? Blijft het leven een mysterie?DSC_0113

Lilian Anneloes

Lilian Anneloes (1997) is beeldend kunstenares, schrijfster en performer, die zich met name focust op de breekbaarheid van de mens en hun binnenste ‘ik’. Thema’s als melancholie, destructie, groei, psychologische foutjes en Freudiaanse theorieën zijn haar meest belangrijke drijfveren en spelen daardoor een grote rol in haar werk.josella print kopie

Zjuul Wiersma

Zjuul (1996) is zijn leven al creatief. Al vroeg (10 jaar) begon hij te werken in de werkplaats van zijn vader, omdat knex en lego hem niet meer boeiden.
Gedurende vijf a zes jaar heeft hij zich volledig gestort op het werken in deze werkplaats. Zonder dat hij het wist maakte hij werken die men “kunst” kon noemen. Hij bezocht exposities en ging naar musea. Studeren aan  de kunstacademie was onvermijdelijk. Nu in het tweede jaar heeft hij zich verder ontwikkeld in het maken van grotere werken met een concept.

foto