SEPTEMBER TEXTIELMAAND

De expositie SEPTEMBER TEXTIELMAAND
Traditiegetrouw start galerie de Smederij het nieuwe seizoen met een textiel tentoonstelling.

In 2018 stond er geen techniek of thema centraal, maar de diversiteit in de textiel wereld. Vijf exposanten elk met een eigen stijl.

Janneke Tijsma
7-kopie

Janneke maakt vlakken opgebouwd uit patchwork. Het zijn kleine quilts die met de hand en machinaal zijn doorgestikt. Zij werkt voornamelijk met natuurlijke materialen en kleur is een belangrijk element in haar werk. Hoewel ze in haar laatste werk steeds meer kleur weglaat.

Brigitta Pestoor
dsc_0895a-kopie

Brigitta maakt art-quilts, een heel vrije manier om met de techniek van het quilten om te gaan. Zij maakt tekeningen die zij omzet in textiel, met als resultaat een serie figuratieve sierportretten.

Tineke Koedam
sneeuwboom
Tineke werkt met textiel, maar richt zich niet op één techniek. Haar idee bepaalt met welke techniek zij uiteindelijk gaat werken, soms 2D soms 3D. De meeste inspiratie haalt ze uit de natuur. 

Lisette Rombouts
peul-groot-wit-met-sokkel
Lisette laat zich inspireren door de botanische vormen die in de natuur te vinden zijn. Bijvoorbeeld zaaddozen die het begin van nieuw leven in zich hebben. Deze vormen zijn het uitgangspunt voor haar ruimtelijke objecten.

Inez van Kemenade – Rozema
Inez is vorig jaar overleden. Inez heeft haar hele leven met met veel passie beeldend gewerkt. Schilderen, tekenen, boetseren, sieraden maken, elke techniek was een uitdaging voor haar.
De Smederij wil graag aandacht aan het leven en werk van Inez besteden. Op de tentoonstelling zijn geschilderde zijden sjaals te zien. Inez kon van alles wel iets nieuws maken, met als gevolg dat ze een rijke collectie van materialen heeft opgebouwd. Maar textiel stond bij haar bovenaan. Inez zou niets liever zien dan dat anderen daarvan zouden genieten. Daarom organiseert de Smederij op 9 september een verkoopmiddag met al wat zij verzameld had.