AVONTUUR MET WATER EN VERF

Cursisten van Wilma Horlings exposeren: “Avonturen met Water en Verf”.

header-avontuur

Sinds 2002 wordt er op de zolder van de Smederij op de woensdagochtend, later op de donderdagochtend een cursus aquarel gegeven. Er zijn nog enkele cursisten van het eerste uur, maar er is inmiddels al veel wisseling geweest.

Het schilderen gebeurt met aquarelverf op opgespannen papier. Enerzijds geven de kleuren hun grootste verzadiging te zien, anderzijds wordt de lichtheid verkregen door de doorschijnende lichtere achtergrond.

Er wordt geschilderd naar aanleiding van een zelfgemaakte foto, een foto uit de krant of een stilleven. Het stilleven wordt opgebouwd met voorwerpen uit de directe omge­ving vaak gecombineerd met bloemen. Op deze manier gaan we mee met de seizoe­nen.

Ook wordt er geschilderd n.a.v. een thema, zoals verzameling, oud speelgoed of weer­spiegeling. De betrokkenheid met het onderwerp is van groot belang om er echt iets van te maken.
De exposanten zijn:
Aafke Heineman, Ali Hartman, Anneke Rath, Anton en Margreet Mulder, Els Friederich, Etty Knook, Ineke Huizinga, Janny Anema, Janny Wehrmeijer, Julie Visser, Ludy Kuiper, Ria Bosscher, Thea Melis, Truus Schriemer.

Expositieperiode: 31 oktober t/m 21 december 2019